TALENT CREATIU I EMPRESA
MÀSCARES DEL MÓN | "Alas y Viento" | UNESCO
Inspirar en el sentit d’interpretar:
Explicar la peça des d’una mirada pròpia, atribuint-li una significació determinada.
L’obra ha de transmetre una idea, un propòsit, suggerir i, alhora, despertar l’interès, sorprendre i estimular l’intel·lecte de l’espectador.
Éssers que algun dia arribaran a ser humans, éssers humans degradats per l’evolució. Es troben en un estat transitori que va cap a un estat ben de nit que ha d’aportar l’actor.
Com a temàtica per a la nostra proposta s’ha triat l’extens món de les Màscares Larvàries que va iniciar Jacques Lecoq dins el treball pedagògic teatral.
S’ha fet un treball transversal i interdisciplinari entre diferents ensenyaments de l’escola d’Art Ondara. La proposta parteix de l’assignatura de Volum d’Escultura aplicada a l’espectacle i Ceràmica artística (1r i 2n curs) dirigit per Alba Cuñé, i es treballa també dins l’assignatura de Motlles tutoritzada per Ascen Gonzalez. Continua a l’aula de Batxillerat d’Arts en el Taller de Creació escènica, “Arts escèniques 1” amb un treball de caracterització i personatge a càrrec de la professora Marta Agustí i segueix a Creació Fotogràfica i Cinema, amb la creació del Videoart documental amb el professor Albert Pelaez.
El procés creatiu planteja treballar a partir del concepte de Larva en un procés de metamorfosi i desconstrucció. Cada alumne s’ha inspirat en una Màscara d’Alas y Viento, a partir d’aquí s’analitza la forma, es buida de contingut (com mana el concepte Larvari), i s’extrauen les línies mare per transformar-la en una Màscara Larvària. Tot el procés de treball s’entrega a Batxillerat escènic, per una banda, les màscares als alumnes de teatre, ells faran un treball de caracterització i personatge, i els vídeos que s’han enregistrat del procés als alumnes de Fotografia i cinema, on realitzaran el Vídeo resultant del treball.