El batxillerat és l’etapa que es cursa normalment entre els 16 i els 18 anys, tot i que és oberta a persones de qualsevol edat. És un cicle format per dos cursos de trenta hores lectives setmanals.
La modalitat d’arts escèniques, música i dansa s’adreça a persones interessades en els fenòmens artístics, caracteritzats per la sensibilitat, l’expressió i la creativitat; un alumne amb inquietuds, tot i que no necessàriament amb un perfil d’intèrpret entorn del món de les arts escèniques, la producció i gestió d’empreses del sector cultural o l’animació cultural i social.
L’horari d’aquests estudis és de dilluns a divendres, de 08:30 a 15:00.
Matèries comunes
- Llengua catalana i literatura
- Llengua castellana i literatura
- Llengua estrangera
- Ciències del món contemporani
- Filosofia
- Història de la filosofia
- Història
- Educació física
Matèria comuna d’opció
- Fonaments de les arts 1
- Fonaments de les arts 2
Matèries de modalitat i específiques
- Anatomia aplicada
- Arts escèniques
- Cultura audiovisual
- Història de la música i de la dansa
- Literatura universal
- Literatura catalana
- Taller de teatre 1
- Taller de teatre 2
- Estada a l’empresa
Treball de recerca
- El treball de recerca és una activitat d’investigació que ha de fer tot l’alumnat de batxillerat. S’ha d’iniciar preferentment durant el primer curs i presentar obligatòriament durant el segon curs.
2 cursos acadèmics, 30 hores setmanals.
Per accedir al batxillerat artístic (via arts escèniques, música i dansa) cal:
- Tenir el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria (ESO).
- Tenir el títol de tècnic o tècnica d’un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) o tècnic superior o tècnica superior d’un cicle formatiu de grau superior (CFGS). En aquests casos es pot demanar la convalidació de matèries optatives i del treball de recerca.
Les persones que superen el batxillerat artístic (via arts escèniques, música i dansa), obtenen un títol de batxiller o batxillera que els permet accedir:
- A la universitat (un cop aprovades les proves d’accés).
- A un cicle formatiu de grau superior de formació
professional específica o d’arts plàstiques i disseny (si hi ha més demanda que oferta, per accedir a determinats cicles té prioritat l’alumnat que ha cursat una modalitat de batxillerat determinada). - A un cicle formatiu de grau superior d’ensenyaments esportius, si es tenen els requisits d’accés (si hi ha més demanda que oferta, per accedir a determinats cicles té prioritat l’alumnat que ha cursat una modalitat de batxillerat determinada).
- Als ensenyaments superiors artístics (un cop superada una prova específica d’accés).
- Al món laboral.