T’agradaria dissenyar i crear escultures per al món de la cultura i l’espectacle? A l’Escola d’Art i Disseny Ondara oferim el cicle formatiu de grau superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle, perquè aprenguis a dur a terme un projecte d’escultura enfocat a àmbits com el teatre, cinema o la televisió.
El cicle formatiu d’Escultura Aplicada a l’Espectacle forma l’alumnat per elaborar obres d’ornamentació, ambientació i caracterització mitjançant tècniques escultòriques. A partir de la definició dels aspectes formals, funcionals, materials, estètics i de producció, els estudiants aprenen a planificar el procés de realització.
Part de l’aprenentatge del cicle consisteix a proporcionar eines per ensenyar a organitzar i dur a terme les diferents fases del procés, garantint la seguretat de les operacions i realitzant els controls de qualitat corresponents fins a l’obtenció del producte acabat.
La formació té un marcat vessant pràctic centrat en aprendre un ofici. L’alumnat aprèn seguint la metodologia del learning by doing, fet que facilitat la seva incorporació al món laboral.
Els estudis tenen una forta vinculació amb les entitats i organitzacions del territori, facilitant la participació dels alumnes en projectes reals. Gràcies a aquestes col·laboracions, els estudiants del cicle participen i creen projectes per la Fira del Teatre de Tàrrega. A més, estableixen llaços amb els grups de teatre de la zona, col·laborant amb la companyia Fadunito, i realitzant pràctiques en escenotècnia, attrezzo, espai escènic, o indumentària en alguns espectacles teatrals del territori, com ara ‘Fragile’, obra en procés de construcció, i la Passió medieval de Cervera.
A l’Escola d’Art i Disseny Ondara també generem sinergies entre els diferents estudis del centre, impulsant la col·laboració de l’alumnat en la creació de projectes comuns. En aquest sentit, els alumnes del grau superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle participen constantment en la realització escènica dels espectacles del batxillerat d’arts escèniques. D’aquesta manera, proporcionem una visió multidisciplinar i transversal en els ensenyaments de les arts.
L’alumnat elabora projectes reconeguts i de gran qualitat que participen en exposicions, com a la mostra ‘Màgia Brossa’, i fins i tot a concursos. L’alumne Erik Smitz ha participat al Simpòsium Internacional d’Escultura Monumental amb Neu celebrat a Andorra amb una obra que reivindica les conseqüències perjudicials de les nostres accions envers el medi ambient.
Aquests estudis capaciten per realitzar productes per al món de l’espectacle, des d’escultures per la via pública, parcs temàtics, fins a caracteritzacions FX pels sectors de l’espectacle, la televisió o el cinema o elements d’atrezzo per al teatre o els museus.
A banda de la producció artística per a espectacles, l’alumnat pot dedicar-se a altres sectors com l’anàlisi de la documentació tècnica, la iconogràfica i l’organització dels recursos necessaris per a l’execució d’un projecte; la realització de prototips; la producció de mobiliari urbà i ornaments arquitectònics; la conservació i rehabilitació del patrimoni arquitectònic; o el manteniment dels equips tècnics.
Si us interessa l’escultura i us voleu iniciar en aquesta disciplina, l’escola també disposa del Curs d’Estiu Tècniques Escultòriques. El curs consta de dos mòduls: ‘Talla de pedra’, on aprendràs a dissenyar i tallar amb diferents tècniques escultòriques sobre un bloc de pedra sorrenca del país; i ‘Modelat i buidat’, mòdul destinat a realitzar un motlle perdut amb escaiola i aprendre sobre dimensió i possibilitats de cocció d’esbossos a baixa temperatura.