fbpx
Madrid’19. Entre museus, fires i bons passejos

Madrid’19. Entre museus, fires i bons passejos

Una bona representació d’alumnes de Gràfic i d’Interiors d’ESDAP i d’altres grups de CFGS de l’Escola vam acudir a la cita que suposa l‘Opening’ d’Arco i altres fires com la d’ArtMadrid.

Al voltant de la fita d’art internacional que es desenvolupa en aquesta recurrent ciutat, any rere any, es fa visible un bon grapat d’esdeveniments per complementar la vivència artística, l’interiorisme i el disseny en una gran part de la seva dimensió. Donats els pocs dies i la càrrega d’hores que suposa la visita a una Fira com la d’Arco, vam deixar lliure la decisió d’anar als alumnes i altres vam optar per altres alternatives.
Escultures de Carlos Tárdez

Fou aquí quan professors i alumnat vam gaudir d’obres mestres de l’imaginari clàssic de Picasso com el ‘Guernica’ o el vestuari i l’escenografia innovadores de la Bauhaus al Reina Sofia; de la esvelta contemporaneïtat del murmuri ‘Invisibles’ de Plensa al Palacio de Cristal del Retiro; petites, emotives i privades sorpreses també com la de l’artista peruana Sonia Cunliffe (“Un hombre y una mujer”) – obra la qual ens fou argumentada per la pròpia galerista i directora a l’espai ‘Blanca Soto Arte’- o el magistral i colorista retrat cabareter de la França de Lautrec al CaixaForum.

 Escultures de François Bel     

      

 ‘Happy Bears’. Stephane Gautier 

   

Punt i a part però, mereix la visita a ArtMadrid per la seva aposta cap a la proximitat al carrer i a qualsevol que s’hi interessi per l’art emergent. Potser per fer visible una mirada propera a l’objecte d’art com a accessible i consumible (per què no?) en la fusió disseny/art que susciten Stepahne Gautier i els seus ‘Happy Bears’, per la comicitat híper plàstica de Carlos Tárdez o per la fotogràfica concepció de l’instant en l’escultura de François Bel.

‘ Thrust’. Rafael Barrios   

  

Tanmateix, cal dir també que peces aclaparadores com les de Rafael Barrios, encara que brillants, tant en superfície com en intenció, superen amb escreix aquest consum que tan factible podria ser en casos com els anteriors. Hi ha recorregut per millorar, sí, però ja s’hi veuen gotetes purificadores i l’experiència ha estat ben enriquidora.

Si l’any proper ens trobem, repetirem.

 

Isaac Calero Cerdán
Departament de Disseny Gràfic. Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara.