Qualitat de vida i excel·lència formativa són els valors que representen el dia a dia a l’EA Ondara. Amb més de 240 anys dedicats a la formació i amb una estreta relació amb el territori, compta amb grans especialistes de l’àmbit de l’ensenyament de les arts plàstiques, el disseny i el món artístic que t’acompanyaran de forma continuada i personalitzada en tot el teu procés formatiu.
Si vibres amb el món de la creativitat, sents que és el que més et defineix i vols enfocar el teu futur professional en aquest sector, EA Ondara és el centre que busques ja que imparteix diferents titulacions de cicles formatius de grau mitjà i superior vinculats al món de les arts plàstiques, imatge i el disseny. Els estudis superiors de disseny, el batxillerat artístic, la doble titulació (batxillerat+CFGM), els cicles formatius i els monogràfics completen un ampli rang educatiu.
A la qualitat de vida i l’excel·lència formativa has de sumar un tercer valor que completa l’ADN del centre que és l’atenció personalitzada i continuada que rep l’alumnat des del primer moment. Quan s’analitza la trajectòria de l’alumnat després del seu pas pel centre, es referma el compromís que, treballant amb aquest focus i directriu basada en la proximitat i l’atenció personalizada, no tan sols s’assoleixen professionals amb capacitat per crear els continguts del futur de forma transversal i interdisciplinària, sinó que a més, es té la capacitat d’entendre les demandes reals del sector, prendre decisions i sobretot, resoldre les dificultats reals del dia a dia professional. Deixaràs de ser alumne i naixerà el professional que portes dins.
La formació de qualitat d’Ondara et posiciona al món
La connexió que el centre té amb el territori i tots els seus agents directes permet que l’alumnat de l’EA Ondara participin en projectes com l’EDhack. Aquest és un laboratori social, educatiu i comunitari que té com a objectiu el canvi i la transformació social. A través de noves aliances entre persones i entitats de la comunitat, s’aconsegueix donar resposta i crear solucions pels diferents reptes que sorgeixen en la societat i la comunitat: feminisme, sostenibilitat, educació al llarg de la vida, entre d’altres. El repte de l’EDhack Tàrrega és plantejar solucions per reconstruir els espais públics i generar entorns de convivència i d’aprenentatge. Així, s’han definit diferents usos i activitats que es poden portar a terme en l’espai públic de la ciutat de Tàrrega, amb l’objectiu de construir entorns de cooperació i generar més i millors oportunitats educatives i formatives.
Aquesta forta connexió de l’escola amb el món real és gran part del dia a dia de l’escola, no sols a Tàrrega sinó també a nivell nacional i internacional, com és la realitzada pels alumnes dels CFGS d’Escultura Aplicada a l’Espectacle i de Ceràmica Artística amb la proposta de treball de Màscares “Alas y viento”, sobre la col·lecció “Màscares del món”, de Nacho Rovira i la UNESCO. Un projecte realitzat en el marc de les assignatures de Volum i Motlles de 1r i 2n curs d’aquests CFGS, i que forma part del programa de Talent Creatiu i Empresa.
Entre molts altres exemples també cal destacar un projecte de col·laboració del mateix CFGS d’Escultura Aplicada a l’Espectacle amb la 33a edició de la Fira de Titelles de Lleida, celebrada a finals d’abril, emplaçant diverses escultures articulades -titelles- en diferents punts clau de la Fira.
També és important, a CFGS de Gràfica Publicitària, una de les connexions en curs amb més canya, amb el llançament del nou disc de Blindpoint, grup de heavy metal amb expansió internacional, en què els alumnes assumeixen la responsabilitat d’un estudi de disseny. Fa mesos que hi treballen i ara van sortint els resultats en aquesta experiència enriquidora tant pels alumnes com per la mateixa potent banda de heavy.
Els vincles amb projectes reals els trobem també al Batxillerat Artístic, ja que treballem en diferents projectes de col·laboració amb diferents agents externs, entre els quals destaquen la Fundació Trepat de Tàrrega, el Centre d’Art La Panera de Lleida i el Consell Comarcal de l’Urgell.
Com veus, el centre participa activament en projectes reals i d’innovació educativa. Aquests projectes reals són fruit de les sinergies amb el sector i amb l’entorn. A més, cal sumar el paper cabdal dels professors que formen l’equip. Tots ells són molt conscients que la seva experiència, formació, però sobretot, la seva capacitat per transmetre els coneixements i experiències viscudes són claus perquè l’alumne pugui aprendre l’ofici al qual es volen dedicar de formar professional. Així, i ja sigui amb tutories personalitzades, el seguiment habitual en classes de grups reduïts i les activitats complementàries que hi ha programades al llarg del curs, s’estableix un clima de proximitat i confiança per tal que l’alumnat pugui traspassar l’estrictament acadèmic per conèixer sensacions, emocions pròpies del dia a dia de la feina i tingui eines per saber-ho gestionar correctament.
Si tens ganes de saber més de l’EA Ondara i ser un d’aquests professionals que en uns anys estaran formant part dels projectes del futur, coneix-nos! Volem escoltar, entendre i donar vida a les teves inquietuds, necessitats i capacitats i emmarcar-les en un sector professional que demana creativitat, innovació i noves tècniques de forma constant. T’acompanyarem dia a dia en tot el procés. Vine a Tàrrega…i ¿comencem?